Activiteiten

U vindt hier de activiteiten in de kerk van Harkstede. Activiteiten in de andere kerken van de SOGK vindt u onder het kopje  "Alle SOGK Activiteiten".

De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) organiseert activiteiten voor al haar deelnemende kerken. Een overzicht van deze activiteiten wordt hieronder getoond.

Er zijn momenteel geen activiteiten.

Zaterdag 27 maart t/m 24 mei 2021
Wopke van der Heide exposeert in het kerkje van Rottum.

Wopke van der Heide exposeert in het kerkje van Rottum.

Van 27 maart tot en met 24 mei 2021 zijn in het kerkje van Rottum schilderijen te zien van Wopke van der Heide ( Britsum 1945). Wopke woont en werkt in Hijum. Hij exposeert regelmatig in Friesland maar voor deze keer gaat hij toch maar een keer de grens over…. Wopke werkt meestal met olieverf en een enkele maal met acryl. In zijn schilderijen herkent men zijn grote passie voor de natuur. Hij schildert voornamelijk landschappen, maar soms ook dieren en bloemen. Alhoewel het gaat om schilderijen komt toch de tekenaar in Wopke naar voren. De schilderijen zijn gedetailleerd en verfijnd. Het kleurgebruik is helder en men ziet een sterk contrast tussen licht en donker. Daardoor ontstaat een sfeervol en harmonieus beeld. Wopke van der Heide werkt ook in opdracht.

In verband met corona graag even controleren of er geen andere bezoekers in de kerk zijn.


Locatie Rottum: Kloosterweg 13,
Rottum
Tijd 10:00 - 17:00 uur
Prijs Toegang gratis

14

april
Opening fritillaria-tentoonstelling

Opening fritillaria-tentoonstelling

De fritillaria-tentoonstelling (oa kievitsbloem en keizerskroon) wordt geopend door door Henk en Jasper (Cruydthoeck) Helmantel.

Locatie Domies Toen: Hoofdstraat 76,
Pieterburen
Lees meer

17

april
Orgelconcert livestream

Orgelconcert livestream

Livestreamorgelconcert op het Hinszorgel door Sietze de Vries vanuit de Mariakerk van Uithuizermeeden om 20:00 uur.
Het programma is nog in voorbereiding maar de organist zal in hoofdzaak tekst en uitleg bij de geschiedenis en restauratie van het orgel geven en klankdemonstraties verzorgen.

Locatie Vanuit Mariakerk Uithuizermeeden: livestream
Tijd Aanvang 20:00 uur
Lees meer

18

april
The Northern Consort nieuwjaarsconcert

The Northern Consort nieuwjaarsconcert

‘Hoe voelt het nu?’ barokmuziek en een goed verhaal!‘
Gelukkig nieuwjaar!’ zeggen we tegen elkaar, maar hoe voelt geluk? The Northern Consort laat aan de hand muziek van Antonio Vivaldi, Joseph Haydn, Antonio Corelli en Samuel Barber emoties en gemoedstoestanden in de muziek horen.

Locatie Sappemeer: Noorderstraat 151,
Sappemeer
Tijd Aanvang 15:00 uur
Prijs Toegang EUR 18,50; reserveren verplicht
Lees meer

18

april
Rondwandeling door de tuin

Rondwandeling door de tuin

Rondwandeling door de tuin.

Locatie Domies Toen: Hoofdstraat 76,
Pieterburen
Lees meer

25

april
THE STORY OF... DAVID BOWIE

THE STORY OF... DAVID BOWIE

In deze unieke voorstelling, neemt voorman (en verhalenverteller pur sang) Alexander Broussard u mee in een reis door de prachtige muziek, het soms woelige leven, de indrukwekkende carrière en het imposante oeuvre van één van 's werelds grootste muzieklegendes. Wat maakt de muziek van David Bowie toch zo onweerstaanbaar? De zanger wordt natuurlijk vakkundig begeleid door Alexander zelf achter de toetsen, aangevuld met een extra instrumentalist, zoals bij dit optreden met saxofonist Robbert Tuinhof. Als er één popartiest is wiens verhaal zich voor een theatervoorstelling leent, dan is het David Bowie wel. De personages, de fantastische muziek, de legende…..

Locatie Tolbert: Hoofdstraat 48,
Tolbert
Tijd Aanvang 14:30 uur
Prijs Toegang EUR 23,50; reserveren verplicht
Lees meer

9

may
John Dikeman & Ernst Glerum: ‘Spirituals’

John Dikeman & Ernst Glerum: ‘Spirituals’

John Dikeman, tenorsax; Ernst Glerum, piano.

Dit concert is onderdeel van Jazz in Feerwerd

Locatie Feerwerd: Valgeweg 3,
Feerwerd
Tijd 14:30 - 16:15 uur
Prijs Reserveren verplicht
Lees meer

9

may
Rondwandeling door de tuin

Rondwandeling door de tuin

Rondwandeling door de tuin

Locatie Domies Toen: Hoofdstraat 76,
Pieterburen

28

may
THE STORY OF... ELVIS PRESLEY

THE STORY OF... ELVIS PRESLEY

Een theater-masterclass over de legendarische pop icoon Elvis Presley! In deze unieke voorstelling, neemt voorman (en verhalenverteller pur sang) Alexander Broussard u mee in een reis door de prachtige muziek, het soms woelige leven, de indrukwekkende carrière en het imposante oeuvre van één van 's werelds grootste muzieklegendes. Wat maakte Elvis Presley tot dé koning van de Rock 'n Roll?

Voor de "masterclasses" rond Elvis Presley neemt Alexander als vocaal specialist Johnny E. mee, die zich gespecialiseerd heeft in het leidend voorwerp. Elk thema wordt zo dus ook een unieke muzikale beleving van het hoogste niveau. Johnny E. is niet alleen bekend om zijn werk met grote coverbands zoals De Corona’s of the Clarks, hij was ook de spil in een echte Elvis Presley Tribute Show, met alles erop en eraan. Johnny kroop in de huid van alle imago’s die Elvis tot zo’n icoon gemaakt hebben en beheerst het repertoire van The King als geen ander. De zanger wordt natuurlijk vakkundig begeleid door Alexander zelf achter de toetsen, aangevuld met een extra instrumentalist, zoals bij dit optreden de drummer Dennis van Hoorn.

In de intieme voorstelling “The Story Of…Elvis Presley” zal Johnny E. de verhalen en anekdotes van Alexander illustreren met de mooiste muziek van Presley. Zo wel de grootste hits, als misschien het iets minder bekende werk. Al is van dat laatste bij de koning van de Rock & Roll natuurlijk maar weinig….

Locatie Tolbert: Hoofdstraat 48,
Tolbert
Tijd 19:30 - 21:00 uur
Prijs Toegang EUR 23,50; reserveren verplicht
Lees meer
Vrijdag 28 mei t/m 30 mei 2021
Uitgesteld Terug naar het begin - Cultureel festival

Uitgesteld Terug naar het begin - Cultureel festival

Helaas is het festival vanwege uitgesteld, vanwege Corona maatregelen. Nieuwe data volgt.

Afgelopen jaar hebben we het festival wegens corona moeten verplaatsen naar 28, 29 en 30 mei 2021. Hoewel het virus nog niet onder controle is, bieden de vaccinaties hoop. We hebben het goede voornemen -wanneer het toegestaan is- om op de geplande data een aangepaste editie te realiseren.

Vooraf opgestelde routes, verschillende startplekken en meer locaties. We treffen de komende editie de nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat je straks samen met je vriend, huisgenoot of familielid het festival veilig kunt bezoeken.

Per festivaldag bieden we je verschillende routes aan, met verschillende starttijden en startlocaties. Voor de startlocaties hebben we de grotere kerken in het festivalgebied op het oog: de Nicolaïkerk in Appingedam, Petrus en Pauluskerk in Loppersum en de Stefanuskerk in Holwierde.

Elke route staat gelijk aan een dagvullend programma van ongeveer 5 uren. De route bestaat uit 4 programmaonderdelen à 30 minuten en een pauze halverwege. Tussen de voorstellingen, kunstprojecten en expedities door heb je voldoende tijd om je naar de nieuwe locatie te verplaatsen.

Voor vragen over bijvoorbeeld tickets of wil je je mening over deze opzet delen met de organisatie? Raadpleeg dan de website. Hopelijk tot straks in mei!

Locatie Kerken en meer locaties: Gemeente Appingedam
Gemeente Delfzijl
Gemeente Loppersum
Lees meer